• Van Oldenbarneveldtstraat 92-3
  • Postbus 471 6800 AL Arnhem
  • (026) 377 97 97
  • sbh@sbh.nl

Long Care Woenselsepoort Eindhoven

Het gebouw voor Long Care biedt plaats aan vier groepen van zes cliënten allen gesitueerd op de begane grond. De groepen zijn zodanig geclusterd dat vanuit één centraal gelegen teamkamer per twee groepen de woonruimten en de centrale gang naar de slaapvertrekken zijn te overzien. Tussen beide clusters zijn de separeerunits, gemeenschappelijke en personeelsruimten gesitueerd. Elke groep heeft een eigen besloten privé buitenruimte.
Het gebouw heeft richting openbare ruimte een besloten karakter en opent zich naar groepsgebonden buitenruimte. Gevels grenzend aan de openbare ruimte zijn uitgevoerd in donkerkleurig robuust metselwerk en tonen een besloten karakter. Contrasterend hierop zijn de gevels grenzend aan de groepsgebouwen buitenruimten uitgevoerd in een vergrijzende naturelkleurig houtsoort welke groet gevelopeningen hebben en een open karakter hebben. Het gebouw voor Long Care is onderdeel van het masterplan voor de uitbreiding van de Forensische Cluster ‘de Woenselse Poort’ op het terrein de Grote Beek van GGz Eindhoven en de Kempen.