• Van Oldenbarneveldtstraat 92-3
  • Postbus 471 6800 AL Arnhem
  • (026) 377 97 97
  • sbh@sbh.nl

De Langeberg Nijmegen

Dit gebouw biedt ruimte aan 39 cliƫnten met een tijdelijke terugval die vanaf een andere locatie of vanuit een ambulante situatie worden opgenomen voor intensieve behandeling.
Het gebouw ligt samen met het hoofdgebouw en de polikliniek aan de entreezone en beƫindigd zo de open ruimte in het bos. De kliniek bestaat uit twee afdelingen, welke zijn onderverdeeld in gesloten en open woongroepen, en een verdieping voor behandeling. Het afzonderingsblok is indirect verbonden met de gesloten afdeling. Het meest publiektoegankelijk zijn de behandelverdieping en de open groepen. Alle verkeersstromen komen uit in de centrale entreehal inclusief de gang rondom de centrale buitenruimte. De centrale buitenruimte is het verbindend element in het gebouw. De entreehal en de gesloten groepen zijn aan deze buitenruimte gelegen. De kenmerken van de gevel zijn een grove gemetselde onderbouw en een gedifferentieerde bovenbouw. Het toepassen van twee verschillende materialen representeren het formele karakter van de kliniek en het informele karakter van het wonen.

Dit gebouw is ontworpen in samenwerking met BogermanDill Architecten