• Van Oldenbarneveldtstraat 92-3
  • Postbus 471 6800 AL Arnhem
  • (026) 377 97 97
  • sbh@sbh.nl

56 plaatsen La Salle Boxtel

Deze vier identieke woongebouwen van elk 14 plaatsen, die worden gerealiseerd om te functioneren als “woonhuis” voor jongeren met gedragsproblemen, worden gesitueerd op het parkachtige terrein van Stichting Saltho (locatie De La Salle), rondom het kruispunt van de monumentale en statige bomenlaan aan de woonstraat.
De huizen hebben een kleinschalige en transparante uitstraling. In de gevels wordt door de plaatsing van kozijnen een spel van openheid en geslotenheid gespeeld, maar tevens van spontaniteit en terughoudendheid. De toegepaste kleur van het metselwerk en de kozijnen geven het ontwerp een ‘brabantse’ sfeer in een groen park.
Op de begane grond bevinden zich de woonkamers, keukens en ondersteunende ruimten. Op de verdieping bevinden zich de slaapkamers van de te huisvesten jongeren. Door het laten toetreden van veel daglicht in de ruimten op de begane grond zullen deze ruimten een aangename atmosfeer krijgen en prettig zijn om in te vertoeven. De slaapkamers op de verdieping daarentegen krijgen door de toepassing van kleinere ramen een zekere intimiteit en bieden privacy.