• Van Oldenbarneveldtstraat 92-3
  • Postbus 471 6800 AL Arnhem
  • (026) 377 97 97
  • sbh@sbh.nl

Verduurzaming

Buro SBH heeft duurzaamheid, energiebesparing en milieuvriendelijkheid als noodzakelijke voorwaarden geïntegreerd in de ontwerpen, het proces en het uiteindelijke resultaat. EPC, CO2-footprint en respect voor flora en fauna zijn van doorslaggevend belang. Ook de aansluiting van het ontwerp op de stedenbouwkundige omgeving en het omliggende landschap moet lange tijd van duurzame kwaliteit zijn.

Buro SBH heeft samen met DGMR het Dubo zorgmodel ontwikkeld. Nu zorgorganisaties zelf financieel en inhoudelijk verantwoordelijk zijn voor hun keuzes op het gebied van gebouwen en techniek, komt duurzaamheid steeds nadrukkelijker op de agenda te staan en kan het Dubo Zorgmodel daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Het is een handvat om vanaf het eerste moment na te denken en afspraken te maken over het gewenste niveau van duurzaamheid en hoe dit is in te passen in het ontwerp en de technische uitvoering.

Ecoveren is een door Buro SBH in samenwerking met Klok bouw toegepast hoogwaardig renovatieconcept waarbij een toename van de gebruikswaarde wordt gecombineerd met levensduurverlenging van het vastgoed en een energetische opwaardering van het gebouw.