• Van Oldenbarneveldtstraat 92-3
  • Postbus 471 6800 AL Arnhem
  • (026) 377 97 97
  • sbh@sbh.nl

Chateaupark Heel

Het voorontwerp voor de restauratie en herbestemming van het Chateau in Heel zijn afgerond met een positief advies van de welstand- en monumentencommissie.

Chateau Heel kent een lange geschiedenis die terug gaat tot de 13e eeuw. Vanaf 1880 was het kasteel onderdeel van het kloostercomplex St. Anna. De leegstand vanaf 2002 is destructief geweest voor het monument. In 2015 heeft Buro SBH van de eigenaarvan het Chateau Klooster BV, de gemeente Maasgouw, Koraalgroep en de Rabobank Peel Maas en Leudal een herbestemmingsonderzoek gedaan wat heeft geresulteerd in een gebiedsvisie en uiteindelijk tot een nieuwe invulling van het Chateau met het Zorghuis als gebruiker en huurder.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de herbestemming en restauratie in volle gang. Het voorontwerp van het Chateau is onlangs afgerond. Komende tijd wordt gewerkt aan het definitieve- en het technische ontwerp. Naar verwachting starten de uitvoeringswerkzaamheden in het eerste kwartaal van 2019, enige tijd later gevolgd door de nieuwbouw van 30 huurappartementen rondom de voorhof.