• Van Oldenbarneveldtstraat 92-3
  • Postbus 471 6800 AL Arnhem
  • (026) 377 97 97
  • sbh@sbh.nl

Levensloopbestendig

Levensloopbestendige woningen zijn geschikt om langdurig zelfstandig te blijven wonen. Ook wanneer er sprake is van lichamelijke beperkingen of chronische ziekte. Er is grote behoefte aan dergelijke woningen. Buro SBH heeft ervaring met de verschillende typologie├źn en keurmerken en heeft hier diverse concepten voor ontwikkeld.

Wij vinden dat levensloopbestendigheid vooral ook op wijkniveau moet worden bezien. Als iedereen in zijn eigen huis kan blijven wonen tot het einde ontstaan er vergrijsde wijken waar geen jongeren meer kunnen of willen wonen. Een aantrekkelijke diverse wijk waar jongeren kunnen instromen en ouderen kunnen doorstromen naar woningen die passen bij de verschillende levensfasen is ook een invulling van het begrip levensloopbestendigheid.

Naast leeftijd is ook de manier van leven belangrijk. Vandaar dat Buro SBH bij het ontwerp voor woningen ook onderzoek doet naar de specifieke leefstijlen in een bepaalde wijk. In het ontwerp houden we hier dan rekening mee. Een mix van leeftijden en leefstijlen zorgt voor een dynamische en vitale leefgemeenschap.