• Van Oldenbarneveldtstraat 92-3
  • Postbus 471 6800 AL Arnhem
  • (026) 377 97 97
  • sbh@sbh.nl

Aanneemovereenkomst Vakschool Wageningen

De uitbreiding en verbouwing van Vakschool Wageningen van ROC Rijn IJssel gaat binnenkort van start.

Ben Geerdink, voorzitter college van bestuur van Rijn IJssel en Ingo Bouman, vestigingsdirecteur Arnhem van bouwbedrijf Van Wijnen ondertekenden donderdag 19 april een contract voor de verbouw en nieuwbouw van Marijkeweg 5. Op de locatie in Wageningen zijn de mbo-opleidingen voor horeca, bakkerij, toerisme en facilitaire diensten nu gevestigd in twee gebouwen aan weerszijden van de weg. Na de bouw is de vakschool geconcentreerd in één pand en biedt huisvesting aan een groot ‘plaza’ met restaurants, konditorei, hotellobby en vergaderfaciliteiten en zijn er specifieke bakkerijen, keukens, een ijscentrum en een magazijn, leslokalen en ruimten voor begeleiding en het team.
Behoudens een deel van het bestaande gebouw wordt de school all-electric. Met een slim integraal systeem met warmtepompen, warmteterugwinning, PV-panelen en een mogelijke aansluiting op een afvoerleiding in de straat wordt het energieverbruik geminimaliseerd.
Buro SBH is vanaf de programmafase bij het project betrokken en heeft het ontwerp in nauwe samenwerking met de vakschool en adviseurs gemaakt. In bouwteamverband met Van Wijnen is het de afgelopen maanden geoptimaliseerd om het maximale binnen het budget te kunnen realiseren. Naar verwachting wordt de bouw in juni 2019 afgerond en het gebouw in het nieuwe schooljaar in gebruik genomen.